Zdravo, ja sam Jelena.

Za sebe volim da kažem da sam neobično obična, a za mene kažu da znam od svega da napravim priču.

Svoju ličnu priču delim sa tobom kroz svoje identitete koje sam do sada otkrila.

Putnica

Rođena sam u Beogradu, preporođena u Madridu. Uvek putujem sa snovima u koferima jer se nikad ne zna gde ću ih ostvariti. Putovanja, kao i pisanje, oduvek su mi služila da sebe bolje upoznam.

Volim da gledam u mape i u nebo puno zvezda. Mape mi daju strukturu i organizaciju, a pogled u nebo podseti me na to da granice ne postoje i da je sloboda jedna od najvećih životnih vrednosti.

I na putovanjima i u svakodnevom životu, radost pronalazim u krajnje običnim stvarima, kao što su slučajni razgovori, odlasci na pijacu i hodanje po travi.

Kreativac

Predviđali su mi uspešnu karijeru profesorke univerziteta, ali ja sam osećala da je moj poziv da se bavim pisanjem izvan akademskog sveta. 

Završila sam studije španskog jezika i hispanskih književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Još u toku studija, sa koleginicom sam prevela knjigu španskog pesnika Luisa Garsije Montera “Lekcije iz poezije za decu nemirnog duha”.

Dok sam bila štreber, nisam verovala u svoje talente. Međutim, kreativac u meni probudio se tek nakon mastera iz književnih studija u Madridu. Tamo sam otkrila da je svet pun neistraženih mogućnosti i da ću biti ona koja stvara, a ne ona koja konzumira.

Pisac

Pišem jer ne mogu da ne pišem. Od prvog razreda osnovne škole, najviše sam uživala dok plešem i dok pišem.

Blog Snovi u koferima počela sam da pišem 2014. godine, na kome sam najpre objavljivala putopise i tekstove na teme povezane sa putovanjima. Govorili su mi da to što pišem nije komercijalno i da neću daleko odmaći ako ne promenim pravac i stil pisanja.

Za mene odustajanje nije bilo opcija jer je autentičnost još jedna životna vrednost do koje mi je stalo. Pisala sam po diktatu srca, kako na blogu, tako i na instagramu i postepeno gradila svoju publiku.

Sada sam na pragu objavljivanja svog prvog romana!

Mentorka

Prvu radionicu pisanja održala sam 2017. nakon što sam napustila “siguran posao” i upustila se u prve preduzetničke korake. Radila sam kao kopirajter, zatim u oblasti digitalnog oglašavanja, kao konsultant u obrazovanju, ali pararelno sve vreme razvijala “svoju priču” i gradila svoj put.

Bila sam mentorka u sledećim projektima:

  • 2022. UPSHIFT – projekat socijalnog preduzetništva za mlade pod pokroviteljstvom UNICEF-a, mentorka za razvoj i realizaciju projekata
  • 2021. Originalova škola za preduzetnilke (projekat Fondacije Novak Đoković), mentorka za kreativnost;
  • 2021. Podeli svoje znanje – mentorka za storytelling za preduzetnice;
  • 2019. Social Impact Award, mentorka za storytelling i pisanje scenarija za video.

 

Svoj prvi autorski mentorski program “Pisanje nije bauk” pokrenula sam 2020. godine, kada sam odlučila da dugoročno pomažem drugima da kroz pisanje grade svoju prepoznatljivost u digitalnom svetu.

Preduzetnica

Sada gradim uspeh po svojim merilima i u skladu sa svojom vizijom, a to je da živim od pisanja, pišem knjige, delim svoje talente kroz edukacije i drugima pomažem da ispričaju svoju priču, na sebi svojstven način.

Kada sam shvatila da je i uspeh nešto što se može naučiti i oslobodila se uverenja da sam “samo kreativna” došlo je vreme da dozvolim sebi da budem i preduzetnica. Nekadašnja desetkašica usmerila je svoju energiju i upornost na preduzetničke veštine, biznis plan, prodaju, finansije…

Preduzetništvo ne može da se odvoji od ličnog razvoja, kao što ni biznis ne može da se odvoji od kreativnosti. Upravo u tom međuprostoru našla sam svoje mesto i način da ostvarim svoju viziju, a to je da vam pomognem da delite svoje priče i da se tako povezujete sa sebi sličnim ljudima i svojim kupcima.

Verna sam svojim snovima, dosledna svom stilu, posvećena svom napretku.

Sebe otkrivam svakog dana zahvaljujući pisanju, ali uvek ću biti devojčica koja sanja, devojka koja putuje i žena koja stvara.

Moja misija je da kroz pisanje i živu reč pomognem ženama da se izraze, podele svoju priču i u tom deljenju pronađu novu snagu.

Tvoja priča čeka da je podeliš, a ja sam tu da ti pomognem u tome. Moji autorski programi osmišljeni su sa ciljem da podrže tvoju jedinstvenost, daju ti podršku i smernice da se prilkažeš u online svetu.