Novogodišnje prepakivanje

Juče sam kupila novi kofer. Mali, crven i lagan, po meri ručnog prtljaga i mojih novogodišnjih želja. Noseći ga kroz beogradske ulice razmišljala sam koliko će snova i uspomena stati u njega. Koja li ćemo mesta posetiti? Koliko ljudi će nam se obradovati? U susret novoj godini idem sa novim koferom i novim snovima.

novogodisnje raspakivanjeDeo 2015. godine spakovala sam u onaj stari, iskrzanih ivica i pohabanih stranica, izbrojala destinacije i razglednice, suvenire i nove osećaje.

Zašto i vi ne biste sproveli novogodišnje prepakivanje? Nije neophodno da zaista putujete. Evo kako to da uradite. Prvo raspakujte staru godinu. Još jednom dobro pogledajte šta sve ima u njoj. Istresite je kao kofer pred putovanje. Proverite da se u njemu kojim slučajem nije zaturilo nešto što vam nije potrebno. Te nepotrepštine su često veoma uporne i sakriju se tamo gde ih ne očekujete. Zatim oprezno spakujte sve ono bez čega ne možete da odputujete u 2016. Koliko ćete ostaviti stvari iz godine koja odlazi? Proberite ono najnephodnije da biste ostavili prostora i za ono što možete ubaciti usput. Pre 1. januara odredite na kom ste mestu sada na mapi svog sveta i gde želite da stignete naredne godine. Procenite koliko će vas koštati karta, odaberite saputnika ili saputnike. Možda birate da putujete sami? Zašto da ne, takvo putovanje može biti još uzbudljivije! Uporedite svoja očekivanja sa predznanjem sa kojim krećete i mogućnostima koje vam se pružaju usput, kao i na samom odredištu. Gde biste i sa kim voleli da budete na kraju 2016.? Nije važno ako ne znate kuda idete. Ponekad je važnije prepustiti se. Ipak, preporučujem vam da se ove godine zadesite bar jednom na potpuno nepoznatom mestu. Na njemu će i putovanje i mapa vašeg sveta izgledati sasvim drugačije.

Želim vam srećne puteve i neka vam putovanje kroz 2016. godinu bude bezbedno i udobno! Gde god krenuli, ne zaboravite da spakujete snove u kofere! 😉

Sva prava zadržana © Snovi u koferima

Podeli ovaj tekst:

Slični tekstovi