Blogom oko sveta za 365 dana

Danas nam je divan dan, divan daaaaaan! Mom je blogu prvi rođendaaaan! 🙂 Zar već? A kao da je prekjuče bilo!

Snovi su mi oduvek bili u koferima, ali su virtuelni svet ugledali pre tačno 365 dana kada mi se u srce uselila Milina. Bili su u carskom Bečukraljevskom Madridu, sa obe strane Drine… Brojala sam putujuće pozdrave, prisećala se rastanaka, sakupila suvenire sa raznih meridijana i citate slavnih putnika, delila snove i sa drugim putnicima: Ignasijem, Špancem koji svetom putuje pešice, sa momcima iz Boa Mišture koji u koferima nose boje i ulepšavaju zidove širom sveta… Ovo blogo-putovanje je moja najveća avantura do sada!

Dok se planeta okrenula oko sunca moji snovi u koferima obišli su čak 84 zemlje bez ijedne kupljene karte i stekli skoro 800 saputnika! Za to vreme uvidela sam da putovanje i pisanje u meni bude slične osećaje. Od prvog me zasvrbe tabani željni puta, od drugog prsti željni tastature. Ali imaju oni još po nešto zajedničko. Dragi putnici i blogeri, kao i svi vi koji želite da putujete sa snovima u koferima, obratite pažnju na sledeće redove!

Nekoliko saveta za početnike
  • 128c1de46b986476b940f43c15fb051cPrvo i osnovno: ne čekajte da se sve kockice slože da biste krenuli na putovanje (čitajte: da biste počeli da pišete blog, odnosno da radite ono u čemu uživate).
  • Najpopularnije destinacije nisu garancija lepog i udobnog putovanja (čitajte: broj poseta nije uvek srazmeran kvalitetu bloga, bar ne u početku, kao što ni pisanje na popularne teme nije garancija da će blog biti čitan).
  • Slučajni razgovori, poznanstva i neplanirane stanice začin su svakog putovanja (čitajte: komentari čitalaca su začin blogovanja, kao i svi oni blogovi i blogeri i njihove ideje do kojih usputno dospete).
  • Koliko god da vas košta, svako putovanje se isplati (čitajte: uvek vam se isplati da se bavite onim što volite, pa makar to drugima izgledalo kao ćorav posao). Čim počnete da kalkulišete sa novcem ili vremenom, više je razloga da odustanete nego da krenete.
  • Ne budite slepi putnik u sopstvenom životu (čitajte: uložite dovoljno sebe za ukrcavanje i novi početak). Ali ako sednete u pogrešan voz, svaka je stanica pogrešna.

I ne zaboravite: POČETAK AVANTURE JE U VAMA!

Podeli ovaj tekst:

Slični tekstovi