Zašto sam dala otkaz?

Mnoge lepe priče počele su jednim DA, ali verujem da su neke još lepše počele jednim NE. Bilo je raznih faza. Dugih razgovora sa samom sobom, analiza, drugih i trećih šansi, svađanja, mirenja i izvinjenja. A kada se sve metode iscrpe, dođe vreme za pitanje: Gde sam ja to u toj priči? Odgovor je bljesnuo sasvim jasno: na poslednjem mestu. Ako je tako, pakuj kufer. Vreme je za povratak!

Moja dvogodišnja profesionalna Odiseja donela mi je, kao i svako putovanje, brojna znanja, poznanstva i iskustva. Ali da bi njen smisao bio potpun, potrebno je povremeno preispitivanje.

Dugo se kreativna putnica u meni bunila što ne može da sakupi dovoljno kilometara za pisanje. Iskusna Jelena je smirivala pričom o sigurnosti i stabilnosti koju donosi redovan posao. Povremeno sam čula i glas Jelene koja više od svega voli strane jezike i koja je jedva čekala više vremena za svoje đake, rečnike i priručnike koji je čekaju na policama. Sve tri su bile u pravu. Na kraju su se složile da postoji rešenje koje će zadovoljiti sve tri.

Pauza.

Za putnicu da sabere kilometre i odabere nove destinacije, najstarija da se odmori, a profesorka da uči i istražuje. Sada sve tri uživaju na sebi svojstven način, raduju se svakom danu i svakoj prilici za napredak. I udružile su se u novom projektu, 100 srećnih dana. Pratite me na instagramu, gde ću narednih stotinu dana svakodnevno postavljati fotografije o sitnicama koje me čine srećnom.

IMG_20161127_141627 (1)

I šta još želim da vam kažem?

Da osluškujete sebe i ne zanemarujete glasove koji vas opominju da treba nešto da menjate. Nemojte izneveriti dete u sebi ni snove koje sanjate na javi. Uvek postoji način da se borite za njih. Nekada iscrpljujućim radom, učenjem, trudom, nekad povlačenjem, mirovanjem.

Ponekad je najveći izazov zastati i osvrnuti se na pređeni put. Svaka stanica je važna, ali je najvažnije naše krajnje odredište.

Dajte otkaz svemu onome što vas sputava i otisnite se u najlepšu avanturu.

Na putovanje ka samom sebi.

Podeli ovaj tekst:

Slični tekstovi